Spijlen hekwerk - Sinds 1990 het beste aanbod - Hekwereld.nl

Spijlen hekwerk

Met een spijlenhekwerk wordt veelal een hekwerk bedoeld dat voornamelijk en enkel uit spijlen bestaat. Industrieel hekwerk is hier een goed voorbeeld van.

Dit neemt niet weg dat andere soorten hekwerken niet uit spijlen bestaan. Dus om je de juiste kant op te sturen hebben we voor hekwerken met spijlen alle mogelijkheden hieronder voor u neergezet.

Schuifpoort Almere

Industrieel

De traditionele benaming voor dit type hekwerk wordt bij Hekwereld het industriële hekwerk genoemd. Bekend om zijn strakke uiterlijk, lange verticale spijlen welke zowel glad, als met 20cm uitstekende spijlen geleverd kan worden. Voor meer voorbeelden, foto’s en prijzen bekijk je hiervoor ons aanbod.

Sierhekwerk MIlan voor een riante woning

Sierhekwerk

Sierhekwerken bestaan vrijwel altijd uit spijlen welke gedecoreerd kunnen zijn aan de bovenkant. De gebruikte spijl is bij Hekwereld altijd massief bij dit type hekwerk. Voor meer voorbeelden, foto’s en prijzen bekijk je hiervoor ons aanbod.

Balkon hekwerk dat bestaat uit strak hekwerk. perfecte afwerking.

Balkon en terras

Balkon hekwerken zoals afgebeeld zijn in feite spijlenhekwerken die dienen voor de veiligheid van de bewoners. Naast vierkante kokers zijn ook sierhekwerken met ronde spijlen geschikt om te plaatsen. Voor meer voorbeelden, foto’s en prijzen bekijk je hiervoor ons aanbod.

 

Bijpassende poorten

Uiteraard kan er voor gekozen worden een dergelijk hekwerk uit te breiden met een poort in dezelfde stijl. Voor spijlenhekwerk kan dit gaan om draaipoorten in dezelfde stijl, of schuifpoorten om de doorgang af te sluiten. Ook zijn deze poorten op hun beurt uit te breiden met motoren en automatisering.

 

Verschillende soorten hekwerk met spijlen

Zoals in de eerste alinea uitgelegd wordt met spijlen altijd de verticale buizen of staven bedoeld van een hekwerk. Omdat bij het industriele hekwerk dit zo duidelijk zichtbaar is wordt dit type hekwerk een spijlenhekwerk genoemd.

Dit betekent overigens niet dat een hekwerk alleen en uitsluitend uit spijlen kan bestaan, ook horizontale liggers is een optie, maar ook kunnen de verticale staven veel breder zijn. Dit soort hekwerken, met brede verticale buizen of kokers, worden lamellen hekwerken of poorten genoemd.

Spijlen zijn ook al lang niet meer uitsluitend van ijzer of staal, tegenwoordig wordt er qua uiterlijk ook veel gedaan met hout. Wanneer klant specifieke wensen of eisen hebben, is het maar net de vraag hoe u, uw hekwerk in gedachten heeft.

Verschillen in spijlen, massief of buizen

De verschillen in prijs per aanbieder, en dus per type hekwerk, liggen vaak in de spijl die gebruikt wordt. Laag geprijsde hekwerken zijn voorzien van dunne buizen, in plaats van massieve spijlen. Dit zorgt er soms voor dat een hekwerk uiterlijk hetzelfde lijkt, maar omdat er geen sprake is van massieve spijlen, is het kwalitatief een stuk minder stevig. Niet alleen na vele jaren kunnen buizen slechter tegen eventuele roest, buizen zijn ook minder bestand tegen een knik of buiging.

Voorkeur voor massieve spijlen

Hekwereld werkt uitsluitend met massieve spijlen in de sierhekwerken en poorten. Zijn de spijlen rond, dan zijn deze in vrijwel alle gevallen massief. De uitzondering hierop vind je alleen terug bij vierkante spijlen, wat in de praktijk bestaat uit kokers met stevige dikke wanden.

Vierkante verticale kokers zoals bij industriële toepassingen zijn van nature bestand tegen botsen door de stevigheid van de vlakke zijde van een koker. Met behulp van de dikte van het materiaal, komen zo de industriële hekwerken aan de stevigheid die ze nodig hebben.

Buizen zullen bij een eventuele botsing kunnen indeuken, voor ze kromtrekken. Door dit massief uit te voeren, is een deuk in de spijl uitgesloten, en het hekwerk steviger.

Vragen en mogelijkheden doornemen?

Heeft u een vraag, of wilt u graag persoonlijk de mogelijkheden doornemen? 
Neem dan gerust contact met ons op.

Wij denken met u mee

Klanttevredenheid staat hoog in ons vaandel. Daarom bieden wij u een complete offerte aan, geheel vrijblijvend. 

Uw goederen worden compleet, bezorgd, door heel Nederland en België. Montage optioneel.

Heeft u een hekwerk bij ons gekocht? Dan kunt u kiezen voor:

  • Bezorging aan huis, met optie tot montage
  • Afhalen op locatie Goor (Oost-Nederland)

Hekwereld garandeert dat uw bestelling compleet en onbeschadigd wordt bezorgd. Wij verpakken, beschermen en vervoeren uw producten met de hoogste zorg.

 

Gratis afhalen

Liever uw bestelde materialen zelf op halen? Dat is mogelijk. Belangrijk is dat u contact opneemt om een afspraak te maken. 

Daarnaast is het ook verstandig om uw bus/ aanhanger op te meten. Zo bent u 100% zeker dat alles past. 

Het is ook van belang dat u voldoende aanwezige bindmateriaal meeneemt, zoals spanbanden. 

Vrijblijvende gratis offerte

Geef uw wensen , model en woonplaats door, en wij sturen u een offerte op maat.