Spijlenhekwerk

Met een spijlenhekwerk wordt veelal een hekwerk bedoeld dat voornamelijk en enkel uit spijlen bestaat. Industrieel hekwerk is hier een goed voorbeeld van.

Dit neemt niet weg dat andere soorten hekwerken niet uit spijlen bestaan. Dus om je de juiste kant op te sturen hebben we voor hekwerken met spijlen alle mogelijkheden hieronder voor u neergezet.

spijlen hekwerk in combinatie met Schuifpoorten industrieel

Spijlenhekwerk industrieel

De traditionele benaming voor dit type hekwerk wordt bij Hekwereld het industriële hekwerk genoemd. Bekend om zijn strakke uiterlijk, lange verticale spijlen welke zowel glad, als met 20cm uitstekende spijlen geleverd kan worden.


spijlen sierhekwerk wit langs waterkant

Sierhekwerk met spijlen

Sierhekwerken bestaan vrijwel altijd uit spijlen welke gedecoreerd kunnen zijn aan de bovenkant. De gebruikte spijl is bij Hekwereld altijd massief bij dit type hekwerk. Voor meer voorbeelden, foto’s en prijzen bekijk je hiervoor ons aanbod.


Verschillende soorten hekwerk met spijlen

Zoals in de eerste alinea uitgelegd wordt met spijlen altijd de verticale buizen of staven bedoeld van een hekwerk. Omdat bij het industriele hekwerk dit zo duidelijk zichtbaar is wordt dit type hekwerk een spijlenhekwerk genoemd.

Dit betekent overigens niet dat een hekwerk alleen en uitsluitend uit spijlen kan bestaan, ook horizontale liggers is een optie, maar ook kunnen de verticale staven veel breder zijn. Dit soort hekwerken, met brede verticale buizen of kokers, worden lamellen hekwerken of poorten genoemd.

Spijlen zijn ook al lang niet meer uitsluitend van ijzer of staal, tegenwoordig wordt er qua uiterlijk ook veel gedaan met hout. Wanneer klant specifieke wensen of eisen hebben, is het maar net de vraag hoe u, uw hekwerk in gedachten heeft.

Verschillen in spijlen, massief of buizen

De verschillen in prijs per aanbieder, en dus per type hekwerk, liggen vaak in de spijl die gebruikt wordt. Laag geprijsde hekwerken zijn voorzien van dunne buizen, in plaats van massieve spijlen. Dit zorgt er soms voor dat een hekwerk uiterlijk hetzelfde lijkt, maar omdat er geen sprake is van massieve spijlen, is het kwalitatief een stuk minder stevig. Niet alleen na vele jaren kunnen buizen slechter tegen eventuele roest, buizen zijn ook minder bestand tegen een knik of buiging.

Massieve spijlen heeft de voorkeur

Hekwereld werkt uitsluitend met massieve spijlen in de sierhekwerken en poorten. Zijn de spijlen rond, dan zijn deze in vrijwel alle gevallen massief. De uitzondering hierop vind je alleen terug bij vierkante spijlen, wat in de praktijk bestaat uit kokers met stevige dikke wanden.

Vierkante verticale kokers zoals bij industriële toepassingen zijn van nature bestand tegen botsen door de stevigheid van de vlakke zijde van een koker. Met behulp van de dikte van het materiaal, komen zo de industriële hekwerken aan de stevigheid die ze nodig hebben.

Buizen zullen bij een eventuele botsing kunnen indeuken, voor ze kromtrekken. Door dit massief uit te voeren, is een deuk in de spijl uitgesloten, en het hekwerk steviger.

Spijlenhekwerk voor balkon en balustrade

balkon op 1 hoog met spijlenhekwerk in zwart

Balkon hekwerken zoals afgebeeld zijn in feite spijlenhekwerken die dienen voor de veiligheid van de bewoners.

Naast vierkante kokers zijn ook sierhekwerken met ronde spijlen geschikt om te plaatsen.

Omdat deze hekwerken op hoogte gemonteerd zitten is de kans op beschadiging door botsen nihil, en kunnen vierkante kokers prima gebruikt worden. In het geval van hekwerken rond een balkon is daarom de keuze vrij, als het gaat om veiligheid en stabiliteit.

Dit type hekwerk: ‘strak hekwerk’ kunt u hier terugvinden

Bijpassende poorten met spijlen

Uiteraard kan er voor gekozen worden een dergelijk hekwerk uit te breiden met een poort in dezelfde stijl. Voor spijlenhekwerk kan dit gaan om draaipoorten in dezelfde stijl, of schuifpoorten om de doorgang af te sluiten. Ook zijn deze poorten op hun beurt uit te breiden met motoren en automatisering.