Direct contact, bel nu:

Hekwerken

Al meer dan 30 Jaar heeft Hekwereld een breed assortiment aan hekwerken, poorten
en bijbehorende automatisering en decoratie.

Particuliere klanten en bedrijven zijn bij ons aan het juiste adres door heel Nederland.

kijk op de individuele categorie pagina’s voor productinformatie en prijzen.

Rustieke hekwerken met klassieke en rustige uitstraling.

De oplossing voor een persoonlijke uitstraling rondom uw terrein.

Van Camera’s en intercom systemen tot LPR, slagbomen en RFID. Terreinbeveiliging

Duidelijke afrastering voor veiligheid en uiterlijk.

Eenvoudig en strak omheinde tuinen en terreinen.

Natuurlijke en robuuste uitstraling, een persoonlijke keus waar wij achter staan.

Sierpoorten voor een indrukwekkende entree.

Lamellen

Lamellen poorten en hekken voor eigentijdse oplossingen.

Industriëel

Hekwerken met lange spijlen voor beveiliging en veiligheid. Dit zijn de oplossingen voor de industrie.

toegang tot een bestaand hekwerk of als alleenstaande poort.


Waar let je op bij het kopen van een hekwerk

[toc]

Smaken verschillen, en hekwerken ook. Voor de één is een hekwerk een kwestie van uitstraling met als bijkomend voordeel afsluiten van je terrein. Maar voor een ander is juist het afsluiten belangrijker dan het uiterlijk.

Een hekwerk kopen gaat bij voorkeur persoonlijk maar is ook telefonisch voor een groot deel mogelijk. De constructie waar u voor kiest wordt door ons geproduceerd, en hierbij is het belangrijk dat beide partijen van het gehele proces en wensen op de hoogte zijn.

Hoogte

De hoogte van je hekwerk bepaalt natuurlijk ook hoe makkelijk of moeilijk anderen het terrein kunnen betreden of verlaten. Bij sierhekwerk rondom tuinen is een hoogte van 60-80cm vaak voldoende om dieren en kinderen binnen te houden. Juist wanneer het puur uiterlijk bedoeld is maakt de hoogte niet veel uit.

Voor terreinbeveiliging is dat natuurlijk anders. Hier wil je het hekwerk zo hoog mogelijk om ongewensten buiten te houden. Overweeg ook hier dat een spijlen hekwerk de voorkeur heeft omdat hier weinig houvast is om te klimmen.

Hoogteverloop

Onder de hoogte van een hekwerk wordt ook hoogteverloop verstaan. In sommige situatie kan het wenselijk zijn dat het hekwerk langs het huis hoger is dan het hekwerk voor het huis, of om de tuin.

Hiervoor bestaat de mogelijkheid om delen met hoogteverloop te kiezen. Dit start aansluitend met een hoogte van bijvoorbeeld 200cm, en loopt vervolgens sierlijk af naar een lagere hoogte van bijvoorbeeld 80cm.

Verloopdelen of verloopwaaiers zijn ook mogelijk om aansluitend op een poort uit te laten komen.

Prijzen voor deze verloopwaaiers zijn hier te vinden.

sierhekwerk met hoogteverloop van hoog naar laag

Breedte

Alle hekwerk delen hebben een vaste breedte ( met uitzondering van maatwerk ) waarop de delen geleverd worden. Deze breedte is van het hekwerk zelf, zónder eventuele palen en bevestiging. Afhankelijk van het type hekwerk dat u kiest, en het formaat ervan, kunnen deze bevestigingsmaterialen meer of minder plaats in nemen. Zo zullen draaiende delen zoals poorten, afhankelijk van de breedte, veel dikkere palen nodig hebben. Hierdoor verandert mogelijk de ruimte die u heeft om een poort of hekwerk te plaatsen.

Om dit goed in kaart te kunnen brengen staan wij u graag te woord om hierin uw keuze in juiste banen te leiden.


Kleuren

De standaard kleuren worden hieronder weergegeven en zijn bij de ‘+coating’ prijs inbegrepen.

RAL 6005 mos
groen

RAL 6999 gracht groen

RAL 9005 zwart (glans)

RAL 7016

antraciet

Daarnaast kunnen de hekwerken in alle andere RAL kleuren geleverd worden. Hiervoor is het belangrijk contact met ons op te nemen, om de eisen en wensen met u door te nemen.


Hekwerk per meter

De prijzen van hekwerken zijn altijd gebaseerd op prijzen per meter. Dit rekent het eenvoudigst voor zowel de klant als voor ons. Door per meter te rekenen is het ook eenvoudiger te bepalen hoe het hekwerk moet worden ingekort, om zo het uiterlijk niet te benadelen. Daarnaast is het per situatie ook prettig om symmetrie te behouden, wat door per meter te rekenen het meest eenvoudig is.

Indien u informatie bij ons aanvraagt is het daarom handig aan te geven wat de totale lengte is die u nodig heeft. Vanuit de gesprekken kunnen we vervolgens bepalen wat er daadwerkelijk aan hekwerk nodig is. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.

Kan een hekwerk op maat gemaakt worden ?

Indien u graag uw eigen visie of ontwerp gerealiseerd wilt hebben is maatwerk de juiste keuze. Niet alleen het hek zelf kunt u personaliseren, maar ook een poort, op zichzelf of bijpassend, word volledig door ons geproduceerd naar uw wensen.

We gaan samen met u aan de slag voor het maken van blinde poorten, draaipoorten geschikt voor hellingen, of eigen CAD ontwerpen die u graag wilt verwezenlijken. Hiervoor kunt u voor meer informatie terecht op de volgende pagina: Maatwerk.


Plaatsen van hekken

Bij onze dienstverlening hoort uiteraard ook het professioneel plaatsen van het hekwerk, indien dit gewenst is. Zoals u hier uit kunt halen is het goed mogelijk dat u het plaatsen zelf wilt doen, maar het door ons laten plaatsen is ook altijd een mogelijkheid.

Plaatsen kan door heel Nederland dankzij de drie vestigingen die we hebben in Goor, Naarden en Leende.

Op de dag van de plaatsing is het vooral belangrijk dat de werkruimte vrij is, en dat we weten of er rekening gehouden moet worden met begroeiing, bestrating, en of er mogelijk kabels of elektra beschikbaar moet zijn.

Het plaatsen van hekken gaat altijd in overleg, om verrassingen te voorkomen.


Een bijpassende poort uitzoeken

Bij vrijwel alle hekken zijn bijpassende poorten verkrijgbaar. Op onze pagina met Sierpoorten en tuinpoorten hebben we de benamingen toegevoegd van de sierhekwerken waar de poort bijpast.

Poorten hebben ook zonder een bijpassend hek een belangrijke uitstraling en functie. Het is daarom niet ongewoon om voor alleen een poort te kiezen, om een stenen muur af te werken met een poort naar smaak.

Voorbeelden en prijzen voor poorten kunt u hier vinden

Zijn de hekken voor particulier of zakelijke klanten ?

Hekken zijn geschikt voor zowel particuliere klanten als bedrijven. Voor bedrijven zijn ook oplossingen voor toegangscontrole en kenteken camera’s beschikbaar. Voor particulieren is er een ruim assortiment aan sierhekwerk.

Kan ik mijn bestaande hek of poort uitbreiden ?

Onze hekwerken sluiten aan bij bestaande hekken of poorten. De overweging die gemaakt moet worden is mogelijk de kleur. Een bestaand hekwerk wat al wat jaren heeft gezien, kan iets grauwer zijn dan nieuwe coating op een nieuw hek.

Wat als ik maatwerk nodig heb ?

Voor elke situatie kunnen we ook maatwerk oplossingen leveren. Onder maatwerk valt ook uw eigen idee of ontwerp. bekijk de voorbeelden of neem vrijblijvend contact met ons op.

Wat zijn de levertijden op hekken ?

Sommige hekken zijn op voorraad, maar meestal is de levertijd enkele weken. Ze worden veelal geproduceerd in eigen fabrieken, waardoor de doorlooptijd vaak geringer is.

Kan ik een hekwerk zelf plaatsen ?

Hekwerken kunnen altijd door de klant zelf geplaatst worden. Maar houdt wel rekening met materialen en gereedschappen die er bij komen kijken. Bij twijfel vraag ons dan gerust om advies.