Poorten - Hekwereld.nl

Poorten

Looppoorten

Schuifpoorten

Sierpoorten

Poorten met hout

Lamellen poorten

Industrie poorten

Staafmat poorten

Maatwerk poorten

Poortopeners en motoren

Slagbomen

Welke poort voor welke toepassing?

Looppoorten

Looppoorten zijn de perfecte keuze voor voetgangersgebieden, zoals tuinen en wandelpaden. Ze bieden gemakkelijke toegang, terwijl ze tegelijkertijd veiligheid en privacy garanderen. Met een breed scala aan ontwerpen en materialen kunnen looppoorten worden aangepast aan elke stijl en omgeving, waardoor ze een stijlvolle aanvulling zijn op uw terrein.

Schuifpoorten

Schuifpoorten zijn een uitstekende oplossing voor locaties met beperkte ruimte, zoals opritten en bedrijfsterreinen. Door hun horizontale beweging nemen ze geen extra ruimte in beslag en bieden ze optimale beveiliging. Verkrijgbaar in diverse materialen en stijlen, zorgen schuifpoorten voor een veilige en esthetisch aantrekkelijke toegang.

Sierpoorten

Sierpoorten voegen een vleugje elegantie en verfijning toe aan uw entree, terwijl ze ook de nodige bescherming bieden. Met talloze ontwerpen, van klassiek tot modern, kunt u een sierpoort kiezen die perfect past bij uw smaak en de architectuur van uw woning. Creëer een unieke, uitnodigende sfeer met deze stijlvolle oplossing.

Poorten met hout

Poorten met hout verwerkt in stalen frames combineren het beste van twee werelden: de natuurlijke schoonheid van hout en de sterkte van staal. Deze poorten bieden niet alleen privacy, maar zorgen ook voor een warme, uitnodigende uitstraling. Ze passen naadloos in diverse omgevingen en zijn een stijlvolle keuze voor elk terrein.

Lamellen poorten

Lamellenpoorten zijn de perfecte keuze voor liefhebbers van strakke, minimalistische ontwerpen. Door de lichtdoorlatende structuur creëren ze een luchtige en open uitstraling, terwijl ze toch privacy en beveiliging bieden. Het moderne design van lamellenpoorten past uitstekend bij hedendaagse architectuur en zorgt voor een stijlvolle, eigentijdse uitstraling.

Industrie poorten

Industriepoorten zijn ontworpen voor zware bedrijfstoepassingen en bieden robuuste, functionele oplossingen voor toegangsbeveiliging. Gemaakt van duurzame materialen, zijn deze poorten bestand tegen intensief gebruik en veeleisende omstandigheden. Industriepoorten garanderen veiligheid en efficiënte toegangscontrole op bedrijfsterreinen, magazijnen en industriële locaties.

grote industriele schuifpoort van meer dan 12 meter

Staafmat poorten

Staafmatpoorten bieden een eenvoudige, doch doeltreffende oplossing voor beveiliging zonder in te boeten aan esthetiek. Met een strak ontwerp en duurzame materialen zijn staafmatpoorten zowel sterk als visueel aantrekkelijk. Ze zijn geschikt voor uiteenlopende toepassingen en zorgen voor een veilige toegang zonder afbreuk te doen aan de uitstraling.

Staafmat draaipoorten

Maatwerk poorten

Maatwerkpoorten bieden unieke oplossingen die perfect aansluiten op uw specifieke wensen en eisen qua vorm, functie en ontwerp. Of u nu op zoek bent naar een opvallend statement of een naadloze integratie met uw omgeving, maatwerkpoorten zorgen voor een persoonlijke touch die uw terrein onderscheidend en stijlvol maakt.

Slagbomen en accessoires

Slagbomen maken de controle op ongewenste toegang eenvoudig en duidelijk. De Proteco® slagbomen zijn geschikt voor zowel incidenteel als frequent gebruik. Het toepassen van slagbomen biedt verschillende voordelen, waaronder verbeterde verkeersstromen, verhoogde veiligheid en efficiënt beheer van toegangscontrole. Met automatische slagbomen kunnen voertuigen snel en soepel passeren, waardoor wachttijden worden verminderd en de doorstroming wordt geoptimaliseerd.

 

Automatisering van poorten en poortopeners

Automatisering van poorten en poortopeners zorgt voor extra gemak en comfort bij het betreden en verlaten van uw terrein. Voor al onze poorten geldt dat deze automatisch opengestuurd kunnen worden door deze uit te breiden met verschillende soorten motoren. Afhankelijk van uw specifieke situatie en poorttype, kunt u kiezen uit diverse aandrijfsystemen zoals ondergrondse motoren, knikarmmotoren of schuifpoortmotoren.

Automatische poortopeners zijn niet alleen praktisch, maar verhogen ook de veiligheid van uw terrein. Ze zijn vaak voorzien van sensoren die obstakels detecteren, waardoor ongelukken worden voorkomen. Bovendien kan de toegangscontrole worden verbeterd met behulp van afstandsbedieningen, codeklavieren of zelfs smartphone-apps, waardoor onbevoegden de toegang tot uw terrein wordt ontzegd.

Door te investeren in automatisering verhoogt u het gebruikersgemak en de veiligheid van uw poort, terwijl u tegelijkertijd de waarde van uw eigendom verhoogt. Kies de juiste motor en accessoires om uw poort naadloos te integreren met uw bestaande beveiligingsinfrastructuur en geniet van de vele voordelen van een geautomatiseerde poort.

Intercom systemen en paslezers

Intercomsystemen en paslezers bieden een extra laag beveiliging en gemak voor uw poort. Onze poorten hebben een uitbreidingsmogelijkheid om deze open te sturen bij het aanbieden van een pas, of door middel van een afstandsbediening. Paslezers zorgen voor een snelle en eenvoudige toegangscontrole, ideaal voor gezinsleden, medewerkers of bewoners van een appartementencomplex.

Voor gasten en bezoekers kan het systeem worden uitgebreid met een intercom, om op afstand te communiceren met beeld. Hierdoor kunt u eenvoudig identificeren wie er voor uw poort staat en besluiten of u toegang wilt verlenen. Deze systemen kunnen zowel audio- als video-intercoms zijn, waardoor u nog beter kunt beoordelen wie er toegang krijgt tot uw terrein.

Persoon bedient intercom vanuit auto om toegang tot poort te krijgen.

 

Door uw poort te voorzien van intercomsystemen en paslezers verhoogt u de veiligheid en het gemak voor zowel bewoners als gasten. Deze uitbreidingsmogelijkheden bieden een naadloze integratie met uw bestaande beveiligingsinfrastructuur en zorgen voor een professionele uitstraling van uw entree.

Stalen poorten, geen aluminium.

Staal is een veelgebruikt materiaal voor poorten vanwege zijn duurzaamheid, sterkte en veelzijdigheid. In tegenstelling tot aluminium, dat lichter en gevoeliger voor deuken is, biedt staal een robuuste en betrouwbare keuze voor zowel residentiële als commerciële toepassingen. Stalen poorten zijn bestand tegen zware belastingen, intensief gebruik en diverse weersomstandigheden, wat resulteert in een lange levensduur en minimale onderhoudseisen.

Bovendien kan staal worden aangepast aan verschillende stijlen en ontwerpen, van klassiek tot modern, en kan het worden gecombineerd met andere materialen zoals hout of glas voor een unieke uitstraling. Het kan worden gegalvaniseerd of gecoat met een beschermende verflaag om roestvorming te voorkomen en de esthetische aantrekkingskracht te vergroten.

Door te kiezen voor stalen poorten in plaats van aluminium, investeert u in een duurzame, betrouwbare en stijlvolle oplossing die jarenlang meegaat en optimale bescherming biedt voor uw terrein.

Afwerking van poorten

Bij het kiezen van de juiste afwerking voor uw stalen poort zijn er twee veelvoorkomende opties: verzinken en poedercoating. Beide afwerkingen bieden bescherming tegen corrosie en slijtage, terwijl ze tegelijkertijd de esthetiek en levensduur van uw poort verhogen.

Verzinken is een proces waarbij een beschermende laag zink wordt aangebracht op het staal. Dit zorgt voor een uitstekende bescherming tegen roest en weersinvloeden. Verzinkte poorten hebben een kenmerkende zilvergrijze kleur en zijn bijzonder onderhoudsvriendelijk.

Als u op zoek bent naar een meer gepersonaliseerde afwerking, kunt u kiezen voor een poedercoating. Dit is een elektrostatisch proces waarbij een kleurrijke, duurzame en milieuvriendelijke poederlaag wordt aangebracht op het verzinkte staal. Poedercoating is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en afwerkingen, waardoor u de mogelijkheid heeft om de uitstraling van uw poort volledig aan te passen aan uw wensen en omgeving.

Door te kiezen voor verzinken of poedercoating verzekert u zich van een hoogwaardige afwerking die de levensduur van uw poort verlengt en zorgt voor een aantrekkelijke uitstraling. Geef uw wensen aan bij uw aanvraag.

Opritpoorten: hoe je de ideale poort kiest

Het kiezen van de juiste poort voor uw oprit is essentieel om zowel de veiligheid als de esthetiek van uw terrein te garanderen. Er zijn twee populaire opties voor opritpoorten: schuifpoorten en draaipoorten. De keuze tussen deze twee hangt af van de beschikbare ruimte en de specifieke kenmerken van uw oprit.

Schuifpoorten vs draaipoorten

Schuifpoorten voor de oprit zijn ideaal voor situaties waarbij er voldoende zijdelingse ruimte is, aangezien ze hun eigen lengte nodig hebben om te kunnen opschuiven. Als deze ruimte niet beschikbaar is, kan een draaipoort een betere keuze zijn. Beide poorttypen kunnen worden uitgerust met motoren voor automatische bediening, wat het gebruiksgemak en de veiligheid verhoogt.

Schuifpoorten zijn verkrijgbaar in moderne lamellen schuifpoorten, Strakke indelingen qua spijlen en afwerking, maar ook industriële schuifpoorten kunnen voor uw situatie of opritruimte wenselijk zijn.

Hellingen, poortrichting en poort motoren

Ook opritten met hellingen kunnen van een poortopener of motoren worden voorzien. Het is belangrijk om te bepalen naar welke kant de poort moet openen of schuiven, afhankelijk van de helling en de beschikbare ruimte. 

Voor draaipoorten geldt dat deze altijd openen richting de afloop om niet met het wegdek in aanraking te komen. Is deze ruimte er niet, omdat de poort bijvoorbeeld over de openbare weg zou openen, dan is een schuifpoort de gewenste oplossing.

In beide situaties is het mogelijk de poort te automatiseren met een motor, die zowel bovengronds als ondergronds geplaatst kan worden.

De klant kan kiezen welke oplossing het beste past bij zijn of haar situatie, en wij adviseren graag, en geven inzichten vanuit jarenlange praktijkervaring.

Overbruggen van grotere breedtes

Voor bredere opritten kan het nodig zijn om een grotere breedte te overbruggen. Dit kan ook worden bereikt door twee schuifpoorten met motoren te combineren, waardoor een groter bereik mogelijk is. Op deze manier kunt u een veilige en stijlvolle toegang tot uw terrein creëren, ongeacht de afmetingen van uw oprit.

Een bijkomend voordeel van het combineren van 2 schuifpoorten is dat de poorten tegelijk schuiven, waardoor binnenrijden sneller mogelijk is. Vooral bij grote poorten die langer nodig hebben te openen, is deze tijd bijna te halveren. 

Bij het kiezen van de perfecte opritpoort is het belangrijk om rekening te houden met de beschikbare ruimte, de breedte van de oprit en eventuele hellingen. Door zorgvuldig de beste oplossing te selecteren, zorgt u voor een veilige, gebruiksvriendelijke en aantrekkelijke toegang tot uw terrein.

inspiratie

Vrijblijvende gratis offerte

Geef uw wensen , model en woonplaats door, en wij sturen u een offerte op maat.