Dubbelstaaf hekwerk - Hekwereld.nl

Dubbelstaaf hekwerk

Een dubbelstaaf hekwerk is stevig, betaalbaar en flexibel te configureren voor vrijwel elke situatie.

Dubbelstaaf hekwerken bestaan uit staafmatten met dubbele horizontale staven en enkele verticale staven, die in de handel dubbelstaafmat genoemd worden.

De meest voorkomende dikte van dubbelstaafmatten worden als volgt aangegeven: 6/5/6. Een horizontale spijl van 6mm, daarna de verticale 5mm spijlen, en weer een horizontale spijl van 6mm.

De dubbelstaaf hekwerken uitgevoerd met de dubbelstaaf mat zijn door de geringe prijs en eenvoudige installatie een populaire variant van de staafmatten. Daarnaast zijn ze een stuk steviger en zit er na montage weinig beweging in het hekwerk.

Klik hier voor onze prijzen voor dubbelstaafmatten

Dubbelstaafmat

Een dubbelstaafmat is zoals hiernaast afgebeeld opgebouwd uit 2 horizontale ( dubbele spijlen ) en 1 verticale spijl.

In tegenstelling tot de enkelstaafmatten zijn deze hekwerken volledig recht, zonder een stabilisatorbocht in het midden van het hek. Door deze samenstelling is er veel minder vervorming in het hek merkbaar wanneer hier wat kracht op wordt uitgeoefend.

Dubbelstaafs hekwerk

Een dubbelstaafs hekwerk is vanwege zijn stabiliteit en betaalbaarheid een goede keuze als afrastering van diverse terreinen, tuinen of zelfs voor het maken van een ren voor grotere dieren.

Standaard wordt dubbelstaaf hekwerk gegalvaniseerd en gepoedercoat. Zo wordt roest voorkomen, en gaat het hekwerk jarenlang mee. Daarnaast geeft het een mooie uitstraling en verlengt het de levensduur aanzienlijk.

Of het nu gaat om een eenvoudige erfafscheiding naast een looppad of voor een beperking in de bewegingsvrijheid van huisdieren of kinderen, of het afrasteren van een bedrijfterrein, dubbelstaaf hekwerken kennen een legio aan mogelijkheden.

Voordelen van een dubbelstaaf hekwerk

Een dubbelstaaf hekwerk neemt weinig plaats in beslag. eventuele poeren waarop het hek wordt geplaats zijn kleiner.

De verwerking is eenvoudig en in veel gevallen zelf prima te doen. Dit zorgt voor snelle en strakke plaatsing voor bijvoorbeeld een erf of opritafscherming naast een looppad.

Beschikbare Maten

De beschikbare maten hebben een vaste breedte en variabele hoogte.

Hoogte van dubbelstaafmatten

Dit type hekwerk wordt geleverd in hoogtes van 60cm tot 203cm. Bij elke volledige breedte (250cm) die geleverd wordt, ongeacht de hoogte, ontvangt u tevens een bijpassende paal in de juiste hoogte.

Klik hier voor actuele prijzen van beschikbare hoogtes

Geleverde breedte

Dubbelstaafmatten worden geleverd in een breedte van 250cm. De prijzen die genoemd worden zijn per meter. Daarnaast krijg je per hekwerk hier ook een paal en bevestigingsmateriaal bijgeleverd.

Beschikbare kleuren

Dubbelstaaf hekwerk kan standaard geleverd worden in de volgende kleuren, andere ral kleuren zijn ook mogelijk op aanvraag, kijk hier voor alle mogelijke ral kleuren .

RAL 6005

mosgroen

RAL 9005

Zwart glans

Eenvoudig bewerken en verwerken

Tijdens het plaatsen komt het geregeld voor dat de lengte van 250cm voor het laatste deel korter mag zijn. Inkorten is eenvoudig omdat de geringe dikte van de spijlen zich makkelijk laat bewerken tot andere lengtes. Dit kan door middel van een metaalzaag, maar de voorkeur wordt gegeven aan een haakse slijper.

Bijwerken van coating na slijpen

Bij het slijpen van een staafmat zal het onderliggende metaal bloot komen te liggen. Hiervoor is het mogelijk gebruik te maken van een spuitbus met lak om deze einden af te werken in de juiste kleur. De kleur lak komt zo het best overeen met de gekozen RAL kleur van het hekwerk.

Poorten voor dubbelstaafmatten

Voor elke soort toepassing kunnen poorten geleverd worden. inlooppoorten voor eenvoudige toegang tot tuin of terrein, maar ook draaipoorten wanneer er een bredere toegang gewenst is.

inlooppoorten

Voorbeeld van een staafmat inlooppoort als tuin ingang

Inlooppoorten voor dubbelstaafmatten zijn rondom voorzien van vierkante kokers met spijlen die qua dikte overeenkomen met de staafmat die u heeft. Dit zorg voor een uniform uiterlijk, en maakt het terrein eenvoudig toegankelijk.

Inlooppoorten worden geleverd in hoogtes van 60cm tot 200cm, en zijn beschikbaar in breedtes van 100cm tot 120cm

Klik hier voor prijzen van staafmat inlooppoorten

draaipoorten

Dubbele draaipoort 200cm voor ruime toegang tot terrein

Met een draaipoort van staafmatten verzekert u zichzelf er van dat er geen ruimtegebrek ontstaat bij de toegang tot het terrein. Draaipoorten zijn beschikbaar in breedtes van 200 cm tot maar lieft 600 cm. Actuele prijzen voor draaipoorten van staafmatten vind u hier.

We adviseren daarom altijd uit te gaan van wat u maximaal door de doorgang zou willen kunnen verplaatsen. Ook is het belangrijk te overwegen of er voldoende mogelijkheid bestaat tot het bevestigen van de palen. Vooral bij een doorgang vanaf 300cm is het belangrijk de mogelijkheden met ons door te nemen. Dit kunt u doen door contact met ons op te nemen, wij staat u dan graag te woord.